EA Elautomation

“Vi har löst problem i generationer –
Och vi fortsätter att älska det”

1948 grundade Axel Svensson Industribolaget Aros, då på en snabbt växande marknad för reparationer och omlindning av motorer. Axel´s ideér och framgångsrika arbete ligger till grund för det som idag är EA Elautomation. Fortfarande bygger vår verksamhet på samma värderingar som då ”Att växa tillsammans med våra kunder genom långsiktigt samarbete och engagemang”

Idag konstruerar och tillverkar vi kontrollutrustningar, ställverk och centraler till många av de stora och absolut bästa spelarna på marknaden bl a ABB, Siemens, VOITH ,Quintus och Metso Minerals. Företag som är världsledande inom sina områden och som ställer stora krav på kunskap, tillförlitlighet och effektivitet.

Med över 40 år i branschen har vi fått en bred och djup kunskap inom elkraftfördelning och automation. Kunskap som tillsammans med ett flexibelt arbetssätt gör att vi kan lösa tekniska problem snabbt och enkelt. Oberoende var vi kommer in i ditt projekt och om din produkt är en standardlösning eller helt unik ser vi till att du får en optimal anläggning med den senaste tekniken.

Sedan 2010 bedriver vi verksamhet i vårt dotterbolag EA Baltic i Litauen. Företaget är inriktat på konkurrenskraftigt montage och testning av kontrollutrustning och ställverk.

Vi är certifierade enligt ISO 9001:2015 och UL.

svskelogo ISO 9001untitled ulAchilles